Lezing over de laatste tsarina in Dorpshuus

HEINO – Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar verzorgt op woensdag 13 november een lezing in het Dorpshuus in Heino over Alexandra Fjodorovna Romanov, de laatste tsarina van Rusland. In Europa woedt de Eerste Wereldoorlog. In Rusland komt het volk in opstand. Tsarina Alexandra probeert te begrijpen wat er in de wereld om haar heen gebeurt. Is er echt een revolutie op komst? Hoe kan ze haar echtgenoot, Nicholaas II, ertoe bewegen meer ruggengraat te tonen? Rusland heeft een leider nodig die zich daadkrachtig opstelt. En dan zijn er nog de zorgen over haar gezin. Natuurlijk zijn haar vier dochters, Olga, Tatjana, Maria en Anastasia haar heel lief, maar haar vijfde kind, haar langverwachte zoon, is haar oogappel. De kleine Aleksej is een zorgenkindje. Hij heeft bloederziekte, hemofilie, waarvan men zegt dat het ongeneeslijk is. Geen enkele Russische arts kan Alexandra’s zoontje helpen. Biedt de charismatische gebedsgenezer Raspoetin wellicht uitkomst?

Aanvang is om 20.00 uur. Tickets à 6,50 euro zijn verkrijgbaar in het Dorpshuus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.