Leren in de echte wereld op Kwintijn

RAALTE – Deze week start Brede School Kwintijn in Raalte met Jeelo-onderwijs. Jeelo laat kinderen leren in de echte wereld. Ze onderzoeken, ontdekken en trekken er samen op uit. De projecten zijn gericht op onderwerpen uit de samenleving.

Die projecten bevatten wereldoriëntatie, maar ook taal, samenwerking en leren presenteren. En dat allemaal geïntegreerd. Dat doen de kinderen niet alleen, maar samen met elkaar, met ouders en met allerlei bedrijven. Alle kinderen werken in een online leeromgeving waarin ze ook hun vorderingen kunnen bijhouden. Bovendien is er aandacht voor functioneel leren. De school past het onderwijsprogramma aan aan de behoeftes (en het leertempo) van de kinderen.

Het eerste project op Kwintijn is ‘Het maken van je eigen product’. De spectaculaire aftrap was een megagrote knikkerbaan door de hele school heen, gemaakt door de kinderen van de peuterspeelzaal tot en met groep 8. Daarna gingen alle groepen met hun eigen leerdoelen en hun eigen producten aan de gang. Voor de kerstvakantie presenteren de kinderen aan ouders en andere belangstellenden wat zij allemaal geleerd hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.