Leader volgend jaar ook geopend voor ondernemers uit Salland

REGIO – Vanaf volgend jaar kunnen ook individuele ondernemers in Salland een Leader bijdrage aanvragen voor projecten die bijdragen aan de economische, ecologische en sociale versterking van het platteland. Tot nu toe konden alleen verenigingen, stichtingen en samenwerkende ondernemers of organisaties zo’n aanvraag doen.

Het besluit is genomen omdat Salland volgend jaar mogelijk extra Leadergeld krijgt. Het gaat niet om reguliere bedrijfsinvesteringen, maar om projecten die veel meerwaarde hebben voor de regio Salland.

Met het Leaderprogramma 2015-2020 wordt in totaal ongeveer 4 miljoen euro in Salland geïnvesteerd. Hiervan komt 25 procent van de Europese Unie; 25 procent van provincie Overijssel, gemeenten en waterschappen en 50 procent van derden (eigen bijdrage, particulieren, fondsen, etc.). In de ‘pot’ tot eind 2020 zit nog een kleine 300.000 euro aan EU-budget. Er is ruimte voor nog ongeveer zeven nieuwe projecten.

Zie verder staging2.dekrachtvansalland.nl. Meer weten over de mogelijkheden van Leader? Neem dan contact op met Mireille Groot Koerkamp: tel. (06) 22 46 61 31, e-mail: mireille@dekrachtvansalland.nl of Giny Hoogeslag: tel. (06) 13 48 89 37 of giny@dekrachtvansalland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.