Home / Sallandcentraal / Leader-bijdrage voor Platform Techniek Salland

Leader-bijdrage voor Platform Techniek Salland

REGIO – Platform Techniek Salland krijgt een Leader-bijdrage van 98.434 euro voor het project ‘Techniek Salland Next Level’. Het platform organiseert al jarenlang de Techniekdagen in Salland, waarbij technische bedrijven in Salland hun deuren openen voor ouders en kinderen.

Het platform wil haar activiteiten uitbreiden en intensiveren, onder andere met het organiseren van gastlessen en bedrijfsbezoeken voor het basisonderwijs. Basisscholen kunnen hier gedurende het hele schooljaar gratis gebruik van maken. Ook wil het platform de Techniekdagen Onderwijs Salland professionaliseren en verder uitbreiden. Tenslotte wil het platform door het opzetten van een studentenpool stimuleren dat meer jongeren kiezen voor een bijbaan of vakantiewerk in de techniek. Op deze manier maken jongeren kennis met technische bedrijven in Salland en kunnen ze deze ervaringen meenemen in hun studie- en beroepsoriëntatie. Van de subsidie komt 50 procent van de Europese Unie, 25 procent van de Provincie Overijssel en 25 procent van de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe. Het project wordt uitgevoerd in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe.

Zie verder www.platformtechnieksalland.nl en www.dekrachtvansalland.nl.

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.