Kinderkerkviering in Pauluskerk

RAALTE – Zondagochtend 1 december is er in de Pauluskerk een speciale kinderkerkviering met het thema Advent. De viering begint om 11.00 uur en is bedoeld voor kinderen van nul tot en met tien jaar. Uiteraard zijn ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s ook van harte welkom.

Tijdens de dienst worden er kaarsjes en lichtjes ontstoken en leren de kinderen hoe ze anderen kunnen helpen in deze donkere dagen voor Kerstmis. De adventskrans die in de kerk hangt wordt van dichtbij bekeken en er wordt gebeden en gezongen. Aan het eind van de dienst mag iedereen zijn of haar lichtje mee naar huis nemen.

Afgelopen maart heeft, na een periode van vijf jaar, een nieuwe groep mensen het stokje overgenomen om Kinderkerk Raalte in de Pauluskerk voort te zetten. Het doel is om kinderen tot tien jaar op een leuke manier kennis te laten maken met het rooms-katholieke geloof en de vieringen in de Pauluskerk. Hoe leuk en fijn is het om samen te zingen, naar verhalen te luisteren en samen te bidden voor zieke mensen of mensen in moeilijke tijden.

Tijdens elke viering zamelt de Pauluskerk houdbare producten in voor mensen die het nodig hebben en gebruik moeten maken van de Voedselbank. Bezoekers wordt daarom gevraagd één of meerdere houdbare producten hiervoor mee te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.