Home / Nieuws / Jongerenorganisatie CDA: ‘Beschermen natuur niet ten koste van alles’

Jongerenorganisatie CDA: ‘Beschermen natuur niet ten koste van alles’

REGIO – De politieke jongerenorganisatie van het CDA, CDJA Overijssel, wil voorkomen dat het beschermen van de natuur ten koste van alles in de omgeving gaat. Hiermee reageren de jonge christendemocraten op DWARS Overijssel, de jongerenorganisatie van GroenLinks. 

 De jonge CDA’ers zien dat de stikstofcrisis tot veel onrust en onzekerheid leidt. ‘’Agrariërs en inwoners van het buitengebied blijven lang in onzekerheid zitten met alle sociale en economische gevolgen van dien’’, vindt Marc Smellink, voorzitter van CDJA Overijssel. ‘’Maar de gevolgen reiken verder dan alleen agrariërs. Ondernemers zoals bouwbedrijven, accountants en grondverzet, de werkgelegenheid en uiteindelijk de leefbaarheid op het platteland staan onder druk.’’

Doordat boerenbedrijven op slot komen te staan is innovatie niet mogelijk. Dat baart het CDJA zorgen. ‘’Jonge boeren hebben volgens ons de toekomst in handen als het gaat om ons klimaat, natuur en zij zijn vooruitstrevend als het gaat om duurzaamheid.’’ De samenleving moet daarom de jonge boeren steunen. ‘’De landbouw heeft een deel van de oplossing in handen, maar we komen niet dichterbij de oplossing door agrariërs uit te sluiten en natuur voor te laten gaan’’, benadrukt Smellink.

 

 

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

3 comments

  1. Mooi dat de CDJA een nuchter tegengeluid laat horen. Tegen de waan van de dag en hysterie in.

  2. Als jongere weet je nu dat je niet op de CDA moet stemmen als je de natuur belangrijk vind. En dus je toekomst.

    • Het CDA is de groenste partij van Nederland. Als je natuur belangrijk vind, weiland is ook natuur, dan kan je eigenlijk enkel CDA stemmen. Als je het boerenleven haat zoals GroenLinks of D66 dan kan ik me voorstellen dat je niet staat te springen om het CDA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.