Jeugdkorps Polyhymnia gaf eerste straatoptreden

LEMELERVELD – Tijdens de intocht van Sinterklaas heeft muziekvereniging Polyhymnia uit Lemelerveld haar jeugdkorps geïntroduceerd. Veel oefening en proefoptredens zijn er aan vooraf gegaan, maar afgelopen zondag was het dan toch zover. Het jeugdkorps van muziekvereniging Polyhymnia heeft haar eerste openbare straatoptreden verzorgd.

Nadat het A-orkest de Sint had opgehaald en vervolgens de wachtende kinderen bij Het Anker heeft toegevoegd aan de stoet, ging de optocht verder naar De Brugstede. Daar stonden de jeugdige talenten te wachten om toegevoegd te worden aan het korps. Alsof ze al jaren meeliepen, gingen de talenten het optreden te lijf. Een machtig gezicht, zoveel muzikanten bij elkaar.

Vervolgens werd er gemarcheerd richting Reimink, alwaar de Sint en zijn pietermannen moesten worden afgeleverd. Ook hiervoor draaide het jeugdkorps haar hand niet voor om. Bij Reimink werd nog even een vlekkeloos staand optreden verzorgd onder leiding van tambour-maître Jop Schrijver.

Nadat de Sint en zijn gevolg bij Reimink naar binnen waren gelopen, marcheerde de voltallige vereniging nog één keer richting het clubgebouw. Het was een geslaagde dag en voorzitter René Veenstra sprak na afloop zijn trots uit richting de club. Nog nooit in de geschiedenis van Polyhymnia is de voltallige vereniging in één keer op straat te zien geweest.

Nieuw uniform
Tevens was het de laatste keer in het huidige uniform. Zoals de planning nu lijkt zal de vereniging op haar jubileumuitvoering in 2020 haar nieuwe uniform presenteren. Uiteraard zal de jeugd dan ook in een nieuw jasje worden gestoken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.