Home / Sallandcentraal / Huisregels voor veilig uitgaan in Raalte

Huisregels voor veilig uitgaan in Raalte

RAALTE – Horecagelegenheden in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben nu dezelfde huisregels. Vorige week overhandigden burgemeester Dadema en horecacoördinator René van der Vegte van de politie het eerste bordje aan een afvaardiging van horecaondernemers uit de gemeente Raalte.

Huisregels zorgen voor eenduidigheid tussen de verschillende horecalocaties en duidelijkheid voor de gasten. Op het moment dat bezoekers zich niet aan de huisregels houden, wordt het voor een ondernemer makkelijker om een bezoeker te weigeren of te vragen om weg te gaan. Als het nodig is kan de politie beter handhaven.

Een gezellig, bruisend en veilig uitgaansgebied zijn én blijven is het doel van de Raalter horecaondernemers, de politie en de gemeente Raalte samen. Het opstellen van eenduidige huisregels is een eerste stap in de verdere samenwerking tussen de partijen. In 2020 gaan deze partijen aan de slag met een horecaconvenant. Zo’n convenant geeft ondernemers meer mogelijkheden om ‘veilig uitgaan’ te stimuleren, bijvoorbeeld door vervelende bezoekers die herhaaldelijk in de fout gaan een horeca-ontzegging te geven.

Binnen de gemeente Raalte zijn er gelukkig weinig incidenten tijdens het uitgaan. Dat willen de betrokken partijen graag zo houden. Mocht het wel nodig zijn dan maken de huisregels en een horecaconvenant het makkelijker om daadkrachtig op te treden.

Lees ook

Bertus van der Kolk na vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn met pensioen

RAALTE/ALMELO – Raaltenaar Bertus van der Kolk is recentelijk, na maar liefst vijftig dienstjaren bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.