Heuvelruitertjes kijken terug op geslaagd Herfst Indoor Luttenberg

LUTTENBERG – Ponyclub De Heuvelruitertjes hield afgelopen weekend de 28e editie van het springconcours Herfst Indoor Luttenberg. Christel Espeldoorn van de Heuvelruitertjes spreekt van een prima toernooi.

“De vrijdagavond zat het qua publiek heerlijk vol; de zaterdag ook, maar ik had de indruk dat het zondag wat minder druk was dan vorig jaar.” Dik 150 combinaties verschenen aan de start, waarvan sommige ruiters/amazones in meerdere klassen.

Het concours werd zondag afgesloten met de Tripiade. Daarbij verschenen de beste finalisten in de verschillende klassen aan de start voor een uit drie onderdelen bestaand wedstrijdprogramma. Daarbij kwam het niet alleen aan op de snelheid van de pony, maar ook op het uithoudingsvermogen van de ruiters/amazones. De winst ging naar Hanna Heetkamp.

De organisatie stuurde ons het volgende verslag: 

Hanna Heetkamp ‘vliegt’ naar de overwinning op Herfst Indoor Luttenberg
Het klapstuk van drie dagen HIL, de afsluitende Tripiade, is gewonnen door Hanna Heetkamp uit Marienheem. Zij was de allersnelste die de 3 onderdelen aflegde.

Eerst moeten twee voorrondes worden gereden waarvan de besten terugkwamen voor de finale. Een geselecteerd gezelschap uit deze finalerubriek mochten deelnemen aan de Grote Prijs, de Tripiade. Een onderdeel die elke ponyruiter eens gereden wil hebben. Internationaal springruiter Frank Schuttert uit Ommen wist deze rubriek in z’n pony carrière zelfs twee keer op z’n naam te schrijven.

Vrijdagavond begon de marathonwedstrijd in de sfeervol aangeklede manege in Luttenberg. Afgetrapt werd met de klasse B. Zij reden een rijstijlparcours en een progressief parcours. Zaterdagmorgen in alle vroegte ging de klasse Licht van start. Zij sprongen na het klassieke parcours een wedstrijd in 2 fasen. Vervolgens reden de M en Z deelnemers een klassiek parcours en een jachtparcours. Parcoursontwerper Wim Meuleman uit IJsselmuiden had mooie selectieve parcoursen gebouwd.

Een derde deel mocht zondag terugkomen voor de finales. De besten uit elke finalerubriek mochten deelnemen aan de Tripiade. Deze bestond uit een fietsparcours voor de deelnemer waarna deze een stuk moest rennen naar de klaarstaande pony om vervolgens samen een jachtparcours af te leggen.

Hanna Heetkamp die twee maanden geleden werd gehuldigd als Nederlands Kampioen, had in de voorgaande parcoursen al laten zien dat ze een serieuze kanshebster was voor de overwinning in deze afsluitende Tripiade en dat heeft ze ook waargemaakt.

De nakomende deelnemers deden verwoede pogingen om de snelste tijd te verbeteren maar allemaal zonder resultaat. Eén van de laatste deelnemers Lars Maathuis uit Geesteren, de Tripiadewinnaar van 2016, was ook goed op weg naar het podium maar kreeg onderweg één springfout.

Het zilver ging naar Brit Weusthof uit Rossum en Jo Ann von der Heide uit Koekange kreeg het brons omgehangen. Isa-bo Caspers uit Ommen werd vierde en Marcel Schoemaker uit Rouveen maakte het vijftal Tripiadetoppers compleet.”

Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.