Goede prognoses voor uitkeringen uit gemeentefonds voor Raalte

RAALTE – De cijfers in de septembercirculaire van het Rijk betekenen in theorie goed nieuws voor Raalte. Met deze circulaire worden gemeenten geïnformeerd omtrent de te verwachten uitkeringen uit het gemeentefonds voor de komende jaren. Die stijgen ten opzichte van de cijfers in de vorige (mei)circulaire. Die uitkeringen vormen de belangrijkste inkomstenbron voor gemeenten.

Op basis van die prognoses krijgt Raalte dit jaar 67.000 euro meer dan in de meicirculaire was begroot; in 2020 390.000 euro meer; in 2021 zelfs 908.000 euro extra; in 2022 dik 1 miljoen en in 2023 nog steeds 861.000 euro. De prognoses voor de uitkeringen voor het sociaal domein laten slechts kleine schommelingen zien.

Al deze cijfers bestaan echter alleen in de papieren en digitale wereld van de modellen en de Excel-bestanden. In de komende circulaires (de decembercirculaire 2019 en de meicirculaire 2020) kunnen hier nog bijstellingen op komen. Het Raalter college is natuurlijk blij, maar nuanceert bij monde van wethouder Dennis Melenhorst ook. “Natuurlijk is het goed nieuws, maar het blijven momentopnames. Als je beleid wilt maken voor de lange termijn, dan moet je uit kunnen gaan van stabiele cijfers. Die van de circulaires veranderen nog wel eens. Dat is wel een frustratie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.