Gezamenlijke huisregels voor horeca Olst-Wijhe

WIJHE – De horeca in Olst-Wijhe, de gemeente Olst-Wijhe en de politie hebben standaard huis- en gedragsregels opgesteld die een plek krijgen bij de ingang van alle horecagelegenheden in Olst-Wijhe.

Op 13 november werd het eerste bordje met huisregels bevestigd door Gerben Bentum, eigenaar van De Slinger en aanspreekpunt van Koninklijke Horeca Nederland in Olst-Wijhe, waarnemend horecacoördinator politie René van der Vegt en burgemeester Ton Strien.

Onder de noemer Veilig uit in Olst-Wijhe zijn de huisregels binnenkort bij elke horecagelegenheid in de gemeente te vinden. Het zijn regels over onder andere de verkoop van tabak en alcohol onder de 18 jaar, het gebruik van eigen consumpties, overlast voor de buren en wapen- en/of drugsbezit. De regels zijn nu hetzelfde in zowel Olst-Wijhe als Raalte, wat het voor de politie eenvoudiger maakt om op te treden.

Gerben Bentum: “Het is belangrijk dat mensen zich veilig voelen tijdens het uitgaan. Daarom slaan we de handen ineen om het uitgaan in onze gemeente gezellig te houden. De huisregels geven handvatten om actie te ondernemen, het is gewoon duidelijk. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen veilig uit is in Olst-Wijhe.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.