Home / Nieuws / Gedragsregels voor uitgaanspubliek Olst-Wijhe

Gedragsregels voor uitgaanspubliek Olst-Wijhe

OLST/WIJHE – Om het gezellig te houden tijdens is het uitgaan, is het goed om een paar regels met elkaar af te spreken. Dat vinden de horeca in Olst-Wijhe, de gemeente Olst-Wijhe en de politie. Daarom zijn er standaard huis- en gedragsregels opgesteld die een plek krijgen bij de ingang van alle horecagelegenheden in Olst-Wijhe.

Op 13 november werd het eerste bordje met huisregels bevestigd door Gerben Bentum, eigenaar van De Slinger en aanspreekpunt van Koninklijke Horeca Nederland in Olst-Wijhe, waarnemend horecacoördinator politie René van der Vegt en burgemeester Ton Strien.

‘Veilig uit in Olst-Wijhe’
Onder de noemer Veilig uit in Olst-Wijhe lees je binnenkort de huisregels bij elke horecagelegenheid in de gemeente. Het zijn regels over onder andere de verkoop van tabak en alcohol onder de 18 jaar, het gebruik van eigen consumpties, overlast voor de buren, wapens- en/of drugsbezit. Je gaat naar de horeca om het gezellig te hebben. De bordjes met huisregels zorgen ervoor dat de horeca en de politie kunnen optreden als dat nodig is. De regels zijn nu hetzelfde in zowel Olst-Wijhe als Raalte, wat het voor de politie eenvoudiger maakt om op te treden.

“Uitgaan doe je samen. Het is belangrijk dat mensen zich veilig voelen tijdens het uitgaan. Daarom slaan we de handen ineen om het uitgaan in onze gemeente gezellig te houden. De huisregels geven handvatten om actie te ondernemen, het is gewoon duidelijk. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen veilig uit is in Olst-Wijhe”, zegt Gerben Bentum.

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.