Eerste plannen voor Stevenskamp gepresenteerd

HEETEN – ZGR wil woonzorglocatie Stevenskamp in Heeten vernieuwen. Het gebouw, dat al meer dan vijftig jaar oud is, voldoet op een aantal vlakken niet meer aan de eisen van deze tijd.

Omwonenden werden in een recente informatiebijeenkomst ingelicht over de plannen. Zo kregen ze onder andere de eerste conceptschets te zien. Het nieuwe Stevenskamp is in dit concept-ontwerp gebouwd volgens een zogenaamd ‘hofmodel’, met een dorps karakter en een afgesloten binnentuin.

“Vanzelfsprekend kunnen in dit ontwerp nog veranderingen worden aangebracht. We gaan er echter nu vanuit dat het nieuwe Stevenskamp zal bestaan uit twee verdiepingen en in de toekomst plaats biedt aan 48 bewoners”, aldus Loes Kater, directeur-bestuurder van ZGR.

Het nieuwe Stevenskamp komt tevens dichterbij de naastgelegen woonzorglocatie ZGR Stevenserf te liggen. “Op die manier kunnen medewerkers zich in de toekomst makkelijker en veiliger van de ene naar de andere locatie verplaatsen.”

Het project bevindt zich momenteel in de fase van de bestemmingsplanprocedure. De Sallandse ouderenzorgorganisatie streeft ernaar om in 2021 te starten met de bouw van het nieuwe pand om die vervolgens in 2022 af te ronden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.