Druk theaterweekend in het HOFtheater

RAALTE – Op donderdag 7 november speelt Piepschuim ‘Grote Woorden’ in het HOFtheater. Op vrijdag 8 november is het al even Kerstavond tijdens de toneelthriller ‘Heilige Avond’. Na afloop vertelt burgemeester Dadema over het dilemma veiligheid versus privacy. Zaterdag 9 november brengt Tweeduuster een voorstelling in onze eigen `moodersproake´op de planken. Tot slot genieten kinderen op zondag 10 november van hun favoriete brandweerman. Brandweerman Sam komt Live in het theater, met een Meet & Greet na afloop.

Piepschuim
Grote Woorden wordt gespeeld door taalfilosoof en componist Cor Burger en multi-instrumentalist en fysiek acteur Robbert Koekoek. Piepschuim omschrijft deze voorstelling zelf als volgt: “het allerbeste programma van Piepschuim. Het combineert op een UNIEKE wijze ALLE theaterdisciplines tot een ONGELOOFLIJKE show met een maatschappelijke relevantie die zijn weerga niet kent. NOOIT eerder heeft een voorstelling zoveel stof op doen waaien. NOOIT eerder was een voorstelling zo veelzeggend. Nog NOOIT heeft een voorstelling zoveel ongeloof gegenereerd. En nog NOOIT is een show zo omarmd door het grote publiek! Kortom: Nooit eerder was er een voorstelling die IEDEREEN MOET ZIEN. Punt.”

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Piepschuim op donderdag 7 november 2019, 20.15 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten € 19,00 per stuk.

Een Heilige Avond
Toneelthriller ‘Een Heilige Avond’ speelt zich af op Kerstavond. Een vrouw (Yvonne van den Hurk), hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager (Peter Bolhuis) lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden…

Nagesprek bij ‘Een Heilige Avond’, 
Omdat deze voorstelling ongetwijfeld veel stof tot discussie zal geven, wordt er een nagesprek gehouden. Burgemeester Dadema zal als verantwoordelijke voor de veiligheid in de gemeente aan de discussie onder leiding van regisseur Ursul de Geer deelnemen. Jan Bijsterbosch, Teamchef IJsselland-Zuid, sluit ook aan bij het nagesprek. Het dilemma ‘veiligheid versus privacy’ zal daarbij -net als in het toneelstuk- zeker aan de orde komen.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Een Heilige Avond op vrijdag 8 november 2019, 20.15 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten € 24,00 per stuk.

Tweeduuster’
Hee is ‘oet de tied’ kommn.’ Elke Sallander kent die prachtige uitdrukking en weet ongetwijfeld wat daarmee bedoeld wordt. Ja, zodra je ‘oet de tied’ bent, dan blijf je dat nog wel even. En daarom vindt Tweeduuster juist dat wat je ‘in de tied’ doet tamelijk belangrijk. Tweeduuster is de benaming voor dat dagelijkse, kortdurende schemermomentje: de overgang van het licht naar het donker. Laat je samen met Jan Riesewijk en het gezelschap meenemen op een schemerige Nedersaksische reis vol verbazing, ontroering, humor en herkenning met mooie leedkes en vertelsels over liefde, lust, leed, leven en lachen’ in onze eigen moodersproake.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Tweeduuster op zaterdag 9 november 2019, 20.15 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten € 23,50 per stuk.

Brandweerman Sam Live! (2+)
In het bos bij Piekepolder leeft een heel zeldzaam diertje. Wanneer twee bekende biologen op zoek gaan naar het beestje, besluiten Brandweerman Sam en Elvis hen te helpen op hun ontdekkingsreis. Maar als de ondeugende Norbert Puk ook meegaat op zoektocht en verdwaald raakt in het bos, dreigt er groot gevaar voor de hele groep. Kan Brandweerman Sam zijn vrienden op tijd redden? Ga op pad met Brandweerman Sam, Elvis, Penny, Commandant Staal en Norbert bij deze vlammende voorstelling boordevol zang, dans en gewaagde reddingen.

Brandweerman Sam nodigt alle jonge bezoekers uit om verkleed als brandweerman of bosranger naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide meet & greet!

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Brandweerman Sam Live! (2+) op zondag 10 november 2019, 13.30 en 16.00 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten € 16,50 per stuk.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te bestellen via de kassa van het HOFtheater (0572-361361) of via staging2.HOFtheater.nl. De kassa is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 13:00 uur en vanaf een uur voor aanvang van een voorstelling.

Kijk voor meer informatie op staging2.HOFtheater.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.