Dorpen in gemeente Raalte staan stil bij 75 jaar vrijheid

RAALTE –In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. De gemeente Raalte is tussen 9 april en 12 april 1945 bevrijd. In de gemeente worden daarom verschillende evenementen georganiseerd. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Zo organiseren initiatiefnemers uit Raalte een vrijheidsconcert in het centrum en halen lopers van AV Salland het bevrijdingsvuur op uit Normandië. ‘Keep Them Rolling’ komt naar Mariënheem en de Overijsselse Vrijheidstour naar Heino. Daarnaast zijn er verschillende exposities, voorstellingen, wandel- en fietstochten en vrijheidsfeesten in voorbereiding. Ook komt een deel van het kunstwerk ‘Levenslicht’ van Daan Roosegaarde naar Raalte.

 Wilt u ook wat organiseren rondom 75 jaar vrijheid? Of wilt u in contact komen met een van de initiatieven? Kijk dan op raalte.nl/75jaarvrijheid. Op staging2.overijsselviertvrijheid.nl vindt u een overzicht van alle activiteiten in Overijssel.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.