Diamanten bruidspaar in Raalte

RAALTE – Het echtpaar Henk IJsseldijk en Henny IJsseldijk-De Haan vierden op maandag 18 november hun zestigjarig huwelijksjubileum. Burgemeester Martijn Dadema bracht een felicitatiebezoek namens de gemeente Raalte, aan het diamanten echtpaar.

“We hebben wel eens een dipje en wat tegenslagen gekend, maar we hebben altijd zuinig en duurzaam geleefd. We hebben nooit iets te klagen gehad”, laat het bruidspaar met een tevreden glimlach weten. Geluk dat bezegeld werd met vier kinderen, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. De grote trots van het echtpaar.

Henk, 88 jaar, geboren en getogen in Vaassen, werkte al op jonge leeftijd bij zijn vader in de kleermakerij en studeerde aan de HBS af tot kleermaker. Henny, 81 jaar, geboren en getogen in Apeldoorn, werkte ook op jonge leeftijd bij haar vader in de kapsalon. Later werd ze coupeuse.

Ze leerden elkaar kennen op de dansvloer waar het vuur hevig oplaaide. Na bijna vier jaar verkering trouwde het stel in Apeldoorn. Vele jaren hebben ze bij dezelfde bedrijven gewerkt. Eerst bij Salco in Raalte en later, na een verhuizing naar Dordrecht, bij Drechtwerk. Toen Henk in 1992 met de VUT ging, is het paar gauw terug verhuisd naar Raalte. Hier in het mooie Overijssel waar ze hun gezin stichtten, voelen ze zich het meest thuis.

Henk prijst Henny vooral om haar zorgzaamheid en zij roemt Henk om zijn sociale inslag. Beiden zijn enorm behulpzaam. Ze staan altijd klaar voor familie, vrienden en buren. Henny is al jarenlang actief in het kerkkoor en ook Henk is dat vele jaren geweest. Ze zijn een gelukkig paar, genieten met name van hun gezin en familie. Ze proberen actief te blijven door te fietsen, kleding te naaien, te breien, te gymnastieken, te wandelen, te lezen en te puzzelen of eropuit te gaan met de scootmobiel of met de auto.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.