De Esmoreit uit Luttenberg heeft beste plan

RAALTE – Kinderen van de Esmoreit in Luttenberg hebben maar liefst 2.500 euro gekregen om hun plan ‘Samen staan we sterker’ uit te voeren. De kindergemeenteraad van Raalte vond dit plan het beste van vijf inzendingen.

De kinderen van Esmoreit willen een lespakket samenstellen voor de kinderen van alle basisscholen in de gemeente Raalte. Dit kan gebruikt worden om in contact te komen met (eenzame) ouderen. Het doel is om met spelletjes en activiteiten verbinding te leggen tussen (eenzame) ouderen en kinderen, onder het mom van ‘zorg voor elkaar’.

Tijdens de eerste editie van de kindergemeenteraad in Raalte waren vijf basisscholen met in totaal maar liefst 173 kinderen aanwezig: Esmoreit uit Luttenberg, De Korenbloem uit Raalte, De Gouden Emmer uit Heino, St-Antoniusschool uit Mariënheem en Kwintijn uit Raalte.

De kindergemeenteraad zelf bestond uit 25 leerlingen, vijf van elke school. De vier andere plannen die gepresenteerd werden, waren ‘Groen Raalte’, ‘Lantaarnpalen op zonne-energie’, ‘Gouden Emmer tegen eenzaamheid’ en ‘Huiselijk gevoel voor ouderen’. Elke school kreeg hulp van een raadslid dat werd gekoppeld aan de school. De raadsleden gaven uitleg over de gemeenteraad en hielpen mee met het projectvoorstel.

Het doel van de kindergemeenteraad is kinderen uit de gemeente Raalte op een speelse manier in aanraking te laten komen met politiek. Het project bestaat uit een lesprogramma voor groep 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Raalte. Ook hoort er een raadsvergadering bij in het gemeentehuis. Elk jaar mogen vijf scholen deelnemen. Van elke school mogen vijf leerlingen zitting nemen in de raad. De school bepaalt zelf welke leerlingen dat zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.