Home / tweetpost / Dadema op bezoek bij jubilerend bruidspaar

Dadema op bezoek bij jubilerend bruidspaar

RAALTE – Burgemeester Dadema heeft deze week een bezoek gebracht aan Herman Reimert (89) en Anny Reimert-Heijmerikx (88). Het stel viert dit jaar hun diamanten huwelijk.

Herman Reimert is geboren in Raalte. Anny Heijmerikx komt oorspronkelijk uit Wijhe. De vonk sloeg over tijdens de dansles. Daarna runden ze samen jarenlang een boerenbedrijf in Pleegste. Uit hun huwelijk werden zeven kinderen geboren. Inmiddels genieten ze van dertien kleinkinderen. Naast hun werk op de boererij genoten ze samen van het tuinieren en de fietstochtjes.

Anny hielp nog tot haar tachtigste de familie voort in de huishouding. Naast fietsen genoot ze van bakken, zwemmen en anderen voorthelpen. Ze was altijd aan het werk. Nadat ze gestopt waren met de boerderij genoten ze nog jaren van gezamenlijke vakanties, hun laatste reisje was naar Lourdes. Anny woont nu bijna drie jaar in Angeli Custodes, omdat haar gezondheid haar wat in de steek laat. Herman was ruim veertig jaar koorlid bij de Pauluskerk, genoot eerder van kaarten met buurmannen en familie. Hij vult nu zijn dagen o.a. met puzzelen en twee maal in de week bezoekt hij een zorgboerderij.

Elke woensdag fietst hij nog naar de markt om daarna bij het Annahuis onder het genot van een bakkie koffie bij te kletsen met oude bekenden. Herman fietst nog geregeld trouw naar zijn vrouw om samen met haar een bakkie koffie te drinken en of een wandeling te maken.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.