Daarlerveen maatje te groot voor sportclub Lemele

DAARLERVEEN– Daarlerveen struikelde vorig seizoen over de laatste horde op weg naar de derde klasse. ’t Harde riep de ploeg van trainer Geerten Brinkman in de laatste promotiewedstrijd een halt toe. Het seizoen is nog pril, maar Daarlerveen lijkt opnieuw op weg om hoge ogen te gooien in de vierde klasse. De spelersgroep, waarvan een flink deel het DNA van voormalige regiotopper DETO Twenterand in de genen heeft, scoort het meest van alle deelnemers in 4E (26 goals voor, een moyenne van 4.33 per wedstrijd). Op voorhand een pittige opponent voor het bezoekende Lemele. De equipe van Mats Timmerman wordt beschouwd als een taaie en gevaarlijke klant, die zeker in de omschakeling genadeloos kan toeslaan.

Nou ja, aan omschakelen kwam de ploeg van Mats Timmerman niet toe in het kanaaldorp. Slechts twee seniorenelftallen heeft Daarlerveen. Maar goed, het is niet de kwantiteit, maar de kwaliteit die er toe doet. En dat herbergt de selectie van Brinkman meer dan voldoende. Hebben we te maken met een kampioenskandidaat? Een volmondig: ja! Absoluut. Lemele was op de hoogte, maar niet bij machte de witte vloedgolf te weerstaan. Al na zes minuten spelen flitst de 1-0 van het scorebord. De kwikzilverachtige Berkan Bozkurt veroordeelt Ruan Weelink tot een trieste gang naar het net. Bozkurt met het merkwaardige rugnummer 94, iets dat volgens zijn elftalleider te maken heeft met zijn liefde voor de Turkse topclub Galatasaray, is een voortdurende plaag voor de defensie van Lemele en maakt een paar keer flink kennis met de grasmat.

Het is tekenend voor het verzet. De bezoekers stribbelen met hand en tand tegen, maar de overmacht is te groot en het tempo te hoog. De elf van Timmerman slagen er niet in de bal in de ploeg te houden en vlak na het openingskwartier ligt de 2-0 in het mandje. De broertjes Stef en Lars Reekers bezorgen Michel Pouw hoofdpijn. Lars geeft strak voor. Job Willems wil zijn doelman assisteren, maar komt niet uit met de passen. Via de voet van de centrale verdediger ketst de bal tegen de touwen. De supporters uit het bergdorp kijken elkaar aan. Met trieste blik, zo van: help, we worden overlopen. Wonder boven wonder loopt Lemele tot aan de thee geen verdere averij op. Na de onderbreking zit de ploeg van Timmerman beter in de wedstrijd. Oké, het wordt 3-0, maar Bozkurt durft amper te juichen. Een goaltje gelardeerd met het nodige fortuin. Ja, hij glijdt soepel tussen Willems en Dijk door, maar de hoek is klein. Is het voorgeven of toch schieten. Hoe dan ook, via de kluts verdwijnt de bal in het net. De equipe van Brinkman schakelt terug en eindelijk kan Lemele meevoetballen en zowaar een paar corners en piepkleine kansjes afdwingen. De storm is geluwd. Doelman Weelink beleeft zelfs nog een persoonlijk succesje. Als de doorgebroken Stef Reekers door Steven Warmelink tegen het gras wordt gewerkt gaat de bal op de stip. De nummer 10 van Daarlerveen tart de ongeschreven voetbalwet dat je in zo’n geval nooit zelf achter de bal gaat staan. Weelink wijst hem terecht en ranselt de Derbystar uit de hoek. 3-0 is het en blijft het, een logische uitslag gezien het krachtverschil.

Sportclub Lemele ontvangt zaterdag SC Rijssen. De wedstrijd begint om half drie.

Stand 4E: Blauw Wit ’66 6-16, Daarlerveen 7-16, ATC ’65 6-15, GFC 7-15, De Zweef 7-14, Lemele 7-11 (15-9), SVV ’56 7-11 (9-10), Daarle 7-10, MVV ’69 7-7 (11-13), Heracles 7-7 (17-20), Blauwitters 7-5, DRC ’12 6-4 (3-17), sv Rijssen 7-1 (3-19) en SC Rijssen 7-1 (6-25).

Opstelling: Weelink; Pouw (82. Holsappel), Warmelink, Willems en Dijk; Schoenmaker (50. Schottert), Kleinlugtenbeld en Lubberts; Bakhuis, Woudsma en Kleinjan (73. Jutte).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.