Raalte onder voorwaarden akkoord met uitbreiding Huyskweker Pot

RAALTE – Het Raalter college van B&W is onder voorwaarden bereid om het bouwvlak van Huyskweker Pot aan de Hooilandweg in Mariënheem te vergroten. De eigenaren hadden daartoe een principeverzoek ingediend.

Het bedrijf wil de teelt in gesloten kassen uitbreiden en het bouwvlak daartoe vergroten van 1,13 naar 1,5 hectare. Raalte verbindt er wel de voorwaarden aan dat de vergroting milieuhygiënisch inpasbaar is en de bouw landschappelijk wordt ingepast. Ook is het de bedoeling dat Pot met de buren in gesprek gaat over de plannen.

Een deel van de gronden waar de uitbreiding voorzien is, mag al gebruikt worden voor plaatsing van ‘teelt ondersteunende voorzieningen’ in de vorm van verplaatsbare tunnelkassen met een maximale bouwhoogte van 6 meter. Voor de vergroting van het bouwvlak wordt een deel hiervan ‘ingeleverd’. “In feite is binnen de gegeven planologische ruimte het ruimtelijke effect beperkt”, zo stelt het college.

De stikstofregels zijn wel een punt van aandacht, maar vooralsnog stelt het college dat Pot verder kan met de plannen. Wel moet er een ecologisch onderzoek worden uitgevoerd. Het bedrijf moet de plannen nu uitwerken tot een wijzigingsplan. Daarbij wordt de gebruikelijke procedure gevolgd. Het ontwerp wijzigingsplan wordt te zijner tijd ter goedkeuring aan de raad voorgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.