Chris uit Raalte op de bonnefooi Europa in

Een half jaar leven als een zwerver en ‘hopen dat ik er een stukje wijzer van terugkom’

RAALTE – Chris Meulman maakt zich niet heel snel druk. De jonge Raaltenaar (23) heeft besloten om een half jaar door Europa te gaan zwerven. En dan ook echt zwerven. Leven vanuit een tentje, af en toe couchsurfen.

Daar waar vele leeftijdsgenoten kiezen voor een half jaartje Australië, gooit Chris het over een andere boeg. Maandag is hij vertrokken. De eindbestemming is Madeira. De manier waarop onbekend. Liften, lopen, het kan allemaal. “Ik ben zo a-sportief als het maar kan, maar ik red me wel!”

Het is wel een beetje het klassieke verhaal. De jongeman die naar zichzelf op zoek gaat. Zijn baan als lantaarnpaalverkoper zegde hij op. “Ik wil tot rust komen, nadenken over wat ik met mijn leven wil. Maar het is niet zo dat ik hierdoor enorm ga veranderen. Je hebt van die types die voor zo’n reis vertrekken als carnivoor, maar die terugkomen als vegetariër. Dat gaat bij mij niet gebeuren. Ik ben een boer.”

Bovendien stond dit al langer op z’n bucketlist. “Daar staat wel meer op. Het leek me verstandig om dit als eerste af te vinken. Ik heb nu nog geen huis. Mijn auto heb ik verkocht. Ik heb bij mijn ouderlijk huis (Chris’ ouders zijn de eigenaren van Tegelzetbedrijf Hans Meulman, red.) een werkplaats. Die heb ik zo lang overgedaan aan iemand anders.”

Alles is open. De horizon is de bestemming. “Aangetrouwde familie van me woont in Madeira. Daar wil ik eindigen. Maar hoe? Als ik een mooie route tegenkom, pak ik die. Misschien beland ik nog wel Italië. Als ik een plek mooi vind, wil ik de mogelijkheid hebben om er een tijdje te blijven hangen. Het mooiste zou zijn om van boer naar boer te trekken. Een dagje werken, een nachtje slapen en weer door.”

Ardennen
Vast staat wel dat hij naar de Ardennen wil. “Ik heb slaapplaatsen geregeld in Tilburg en Maatricht. Via die laatste plaats wil ik de Ardennen in. Daar ben ik al vaker geweest. Lekker kamperen. Het jachtseizoen is dan begonnen. Ik vermoed dat de jachthutten ook vol zitten. Daar heb ik vast wel aanspraak. Het wordt leven als een zwerver. Maar dan wel iets beter voorbereid.”

Chris zegt het niet voor niets. Hij heeft de nodige survival-skills. Trots laat hij een kleine pannenset zien en speciale aanmaakblokken. “Die blijven twintig minuten branden, daar kan ik op koken!” Hij komt een beetje over als een einzelgänger, maar volgens Chris valt het wel mee. “Ik zit elk weekend wel in de kroeg… Nee, dit lijkt me gewoon mooi. Het is een avontuur, dat is waar. Wat moet ik er verder van zeggen. Hopen dat ik er een stukje wijzer van terugkom.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.