Carolien: Drugs of medicijn?

Een 70-jarige mevrouw komt voor begeleiding van het gebruik van cannabisolie, CBD-olie of wietolie voor de pijn die ze heeft door artrose en om beter te slapen. Er zijn heel veel verschillende wietoliën te koop, welke zal bij haar passen? Ik had al een idee met welke CBD-olie ze het beste kon beginnen en ik had deze bij Eric aan de balie gelegd zodat zij voor onze sessie een bepaald aantal druppeltjes onder haar tong kon druppelen. CBD-olie wordt via het mondslijmvlies opgenomen en omdat het niet de spijsvertering ingaat, worden de druppels zo het snelst in het bloed opgenomen. De wachtkamer zat vol, ze leek wat onrustig en uiteindelijk vroeg zij aan de balie: ‘Eric, heb je wat druppeltjes slaapolie voor mij?’

‘Wietolie is drugs’, zegt ze, niemand mag ervan weten. Zij, een nette mevrouw van 70 jaar, gaat toch geen drugs gebruiken? Jawel, stiekem dan wel, want ze wil graag beter slapen. Thema van deze column; Is wietolie drugs of een medicijn?
Via ervaringen, mond-tot-mondreclame en via het internet is er steeds meer kennis over dit wonderbaarlijke middel. De cannabisplant bevat meer dan honderd werkzame stoffen. Dit zijn neurotransmitters waardoor lichaamscellen beter met elkaar gaan communiceren.

De wetenschap weet dat deze stofjes elkaars werking versterken. Ieder mens heeft zijn eigen trilling, eigen DNA, eigen chemie en eigen zuurgraad, daardoor werken de verschillende cannabisplanten bij iedereen weer anders. Dokter en klant proberen vaak allerlei chemische medicijnen uit voordat de juiste van dat moment is gevonden. Hetzelfde met olie; het is, onder goede begeleiding, uitproberen welke olie en in welke hoeveelheid voor jou werkt voor het doel dat jij stelt.

De twee belangrijkste stofjes zijn zonder meer CBD en THC. CBD is de afkorting van Cannabidiol en THC staat voor Tetrahydrocannabinol. THC is geestverruimend, wat wil zeggen dat de stress enorm verminderd wordt, pijn en ziektes kunnen helen. Grote rust en ontspanning ontstaat. CBD maakt ook ontspannen. CBD- en THC-olie bieden volgens gebruikers ondersteuning bij ontzettend veel klachten.

Wat weer bijzonder is; de hersenen in ons lichaam hebben een lichaamseigen cannabissysteem. Dit wordt het endo cannabinoide systeem genoemd. Dit systeem is betrokken bij bijna alle lichamelijke en psychische processen. Het stofjessysteem van ons lichaam lijkt dus erg veel op de stofjes opgewekt door het gebruik van de olie gemaakt van de cannabisplant. Ons lichaam ziet cannabis van de plant dus als eigen, waardoor het eigen systeem gestimuleerd wordt. Het wordt steeds meer duidelijk dat alle (chronische) ziektes door tekorten in het eigen cannabissysteem ontstaan. Wietolie is dus een natuurlijk medicijn.

Reageer gerust; staging2.carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.