Buslijn 518 verwelkomt 10.000 reiziger binnen een jaar

REGIO – Op 21 november 2019 om 15:56 was het zover: Buurtbus Salland bereikte op lijn 518 Lemelerveld-Luttenberg-Raalte haar 10.000ste passagier. Selma Pot uit Lemelerveld was de gelukkige die uit handen van chauffeur Gosse Elzerink de felicitaties en een prachtige bos bloemen mocht ontvangen. De scholiere was uiteraard aangenaam verrast en genoot van de aandacht die dit met zich meebracht.

Foto: A. Feenstra

“De lijn 518 die sinds 22 februari 2019 operationeel is wordt gewaardeerd door het grote aantal passagiers wat voor een groot aandeel uit scholieren bestaat”, zegt chauffeur Gosse. “Met name in de vroege ochtendritten en de ritten van 15:56 en 16:56 hebben we het vaak druk. Dit is ook de reden dat we dan met twee bussen rijden. Overdag is het meestal wat rustiger en zou het mooi zijn als ook dan wat meer publiek de weg naar een van onze haltes weet te vinden. Er wordt op de achtergrond hard gewerkt om de lijn nog aantrekkelijker te maken, maar goed dat heeft natuurlijk tijd nodig”

Binnen de vereniging wordt druk overleg gevoerd met Keolis, de vervoersmaatschappij waaronder Buurtbus Salland haar ritten uitvoert. Het doel is om wat meer aansluiting te vinden bij de ouderen, die overdag eens van Lemelerveld of Luttenberg naar Raalte kunnen reizen om daar te kunnen winkelen.