Burgerinitiatieven Overijssel bij elkaar in provinciehuis

REGIO – In het provinciehuis in Zwolle kwamen woensdagmiddag de nemers van verschillende burgerinitiatieven bij elkaar op uitnodiging van Andries Heidema, commissaris van de Koning. Doel was om te kijken hoe de voorwaarden voor het starten, uitvoeren en doorontwikkelen van burgerinitiatieven kunnen verbeteren.

De brieven in de bijlages zijn mede ondertekend door Elleke Steenbergen uit Olst-Wijhe, Anne van der Hoek uit Hardenberg en Gerlant Zielman uit Laag Zuthem. Ze zijn in het provinciehuis besproken in een informele sessie met Statenleden en Andries Heidema.

Heidema: “Ik ben nu een klein jaartje commissaris van de Koning en ik ben al verschillende burgerinitiatieven tegen gekomen. Daarbij merkte ik dat ze allemaal tegen de rubberen bal die de provincie is op zaten te boksen. Daarom heb deze mensen bij elkaar gezet om te kijken waar de schoen wringt en om nu samen met Statenleden te kunnen kijken waar de bal minder stug kan.”

Brief aan de Provincie

Bijlage bij de brief

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.