Boogiewoogie in de Olsterhof

OLST – Zondag 1 december is er tussen 11.00 en 17.00 uur in de Olsterhof in Olst een live optreden van boogiewoogiepianist Jeroen Sweers. Het optreden maakt deel uit van het Open Weekend van de lifestylewinkel aan de A. Geertsstraat.

De in Deventer geboren en getogen Sweers is boogiewoogie-, jazz-, blues- en rockandrollpianist en studeerde in Zwolle cum laude af aan het conservatorium. Al tijdens zijn studie speelde hij in theatershow The Grand Piano Boogie Train samen met boogiewoogiegrootheid Jaap Dekker. Hij richtte zijn eigen Jeroen Sweers boogiewoogieband op en speelde op vele jazz- en bluesfestivals in binnen- en buitenland. Zijn nieuwste project is Them Lewis Boys, een tributeband die een ode brengt aan Jerry Lee Lewis, de enige echte killer of rock-‘n-roll. Sweers reisde af naar Memphis Tennessee en nam daar in de beroemde Sun Studio zijn solo cd ‘Me and Jerry Lee’ op, achter de piano waarop Lewis in de jaren vijftig grote hits inspeelde als Great balls of fire en Whole lotta shaking goin’ on.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.