Home / Sallandcentraal / Beiaardier Veldman geeft lezing over zijn vak

Beiaardier Veldman geeft lezing over zijn vak

RAALTE – Op vrijdagavond 22 november geeft Henk Veldman, vaste beiaardier van de beiaard van de Basiliek van de heilige Kruisverheffing in Raalte, een lezing over zijn vak. Deze vindt plaats in Klein kenniscentrum de brug in Raalte.
Henk Veldman ontving zijn eerste muziekonderricht van Kees Steketee die hem voorbereidde op zijn orgelstudie aan het Groninger Conservatorium. Daar vervolgde hij zijn studie bij Wim van Beek. Het diploma ‘Uitvoerend Musicus’ behaalde hij in 1996 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem alwaar Theo Jellema zijn docent was.
Tevens behaalde hij het diploma ‘Tweede Fase’ aan de Nederlandse Beiaardschool waar hij begeleid werd door Bernard Winsemius. Zijn bijzondere beheersing van het instrument leidde ertoe dat hij verscheidene prijzen behaalde.
Grote speakers staan in het klein kenniscentrum gereed en geven de bezoekers het gevoel midden in een kerktoren te staan. De lezing begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 5 euro.

Lees ook

Jubileumeditie van wandeldriedaagse van Labor

WESEPE – Plattelandsvereniging Labor Wesepe-Averlo houdt van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 augustus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.