Basisschool Welsum naar dorphuis

WIJHE – Ook de gemeenteraad van Olst-Wijhe is akkoord: basisschool Dijkzicht in Welsum krijgt een nieuw onderkomen in dorpshuis de Bongerd. Deze beslissing is genomen op advies van een kerngroep die bestaat uit vertegenwoordigers van dorpshuis de Bongerd, het schoolbestuur van de Mare, het onderwijsteam van Dijkzicht, ouders van leerlingen, Plaatselijk Belang Welsum en de gemeente Olst-Wijhe.

Het leerlingenaantal van de school daalt al jaren; de huidige locatie staat voor een aanzienlijk deel leeg. Dit leidt tot hoge beheer- en onderhoudslasten die niet volledig gedekt worden door vergoedingen uit het Rijk die het schoolbestuur van de Mare hiervoor ontvangt. Kortom: er is een tekort. Er gaat veel geld naar de stenen in plaats van naar goed onderwijs. Om dit te verbeteren heeft de kerngroep een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Het voorstel van de kerngroep was om het basisonderwijs en het dorpshuis in Welsum samen te voegen. Het gezamenlijk gebruik van het dorpshuis leidt tot een meer toekomstbestendige exploitatie voor alle partijen. “Welsum houdt in de toekomst een basisschool dichtbij huis”, aldus Adrie Bolijn van de Mare.

Er is met stakeholders een schetsontwerp opgesteld op basis waarvan het dorpshuis kan worden verbouwd. Er zijn door de Mare, het bestuur van het dorpshuis en de gemeente afspraken gemaakt over de dekking van de kosten. Vorige week maandag ging de gemeenteraad van Olst-Wijhe akkoord met het voorstel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.