AV Salland en CRT Raalte realiseren AED aan de Hammerweg in Raalte

‘Trots op iets wat we nooit hopen te gebruiken’

RAALTE – Aan de Hammerweg in Raalte hangt sinds kort een AED. Deze is gerealiseerd door AV Salland en CRT Raalte.

In het voorjaar van 2018 uitten de looptrainers van AV Salland de wens voor een AED. Ongeveer in dezelfde tijd kwam er ook de vraag van CRT Raalte of er op het sportpark verenigingen waren, die ook een AED wilden plaatsen. Niet binnen, maar een buiten-AED. Het was duidelijk dat er meer AED’s in de buurt zijn, maar alleen binnen.

Walter Wind (CRT Raalte) kreeg een mooie bijdrage toegezegd van het coöperatiefonds van de Rabobank, wat meteen een mooi startkapitaaltje was om de aanschaf mogelijk te maken. Aan de Broeklanderdijk wist AV Salland nog enkele buren te enthousiasmeren om een geldelijke bijdrage te leveren.

Bij de Hartstichting is deze actie aangemeld en afgehandeld. Daardoor kon de AED met korting aangeschaft worden. De keus is gevallen op een AED met buitenkast zonder code. Bij een calamiteit kan zonder drempel de kast geopend worden, eventuele vandalen krijgen te maken met een alarm.

De AED is aangemeld bij de hartstichting en bij hartslag.nu. Bij een reanimatie krijgt een buurthulpverlener per telefoon of sms een oproep om de AED op te halen van dit adres en daarbij staat ook vermeld waar de AED naar toe moet.

Met deze AED erbij hangen op postcode 8101 vier AED’s; bij de Pauluskerk, aan de Hartkamp, de Rozemarijn en nu ook aan Hammerweg.

De trainers van AV Salland en CRT Raalte doorlopen jaarlijks de AED- en reanimatiecursus. Zij zijn daarmee buurthulpverlener en als ze zich hebben aangemeld bij hartslag.nu dan kunnen zij opgeroepen worden. De cursus wordt gevolgd bij stichting Reanimatieopleiding Raalte. Voor een klein bedrag, welke ook vaak nog aftrekbaar is bij de ziektekostenverzekeraar, kan iedereen de cursus volgen.

Op de foto: CRT Bestuurslid Walter Wind en AV Salland bestuurslid Yvonne Rosenkamp bezegelen met een handdruk de realisatie van de AED aan het clubhuis van AV Salland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.