Collecte voor kinderen met een handicap

REGIO – In de week van 11 tot 16 oktober collecteert de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind in Heino, Lierderholthuis  en omgeving. Duizenden vrijwilligers zijn weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook bij u komen zij aan de deur deze week of er is al iemand bij u geweest.

Voor meer dan 100.000 kinderen met een beperking is eenzaamheid de grootste handicap. Ze gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen wordt lastig als 9 van de 10 speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En veel kinderen met een handicap zitten thuis terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten. Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren – samen opgroeien.

Vrijwilligers
Dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers die zich belangeloos inzetten, kan het Gehandicapte Kind dit werk doen. Zoals vrijwilliger Edgar de Jager zegt: ‘Ons gezin heeft het getroffen. Door te collecteren kan ik iets terugdoen voor mensen die het minder makkelijk hebben.’

Met de opbrengst van de collecte steunt het Gehandicapte Kind projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Wilt u weten wat het Gehandicapte Kind in uw regio doet? Op de website staging2.nsgk.nl ziet u op een landkaart welke projecten daar mede mogelijk worden gemaakt dankzij uw steun.

Collectant gemist?
Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters VRIENDJES te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro) of met een online donatie via staging2.nsgk.nl. Het Gehandicapte Kind is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ineke van Toly, collectecoördinator in Heino, via 06-25272633 of inekevantoly@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.