Zondagse Gedachte: Met hart en ziel

Deze week luister ik veel naar Radio 4. De Hart en Ziel-lijst wordt gepresenteerd. Luisteraars konden enkele weken geleden hun stem uitbrengen op muziek die hun hart raakte, hun ziel beroerde, waar ze warm van werden.

Een lijst van 300 prachtige stukken muziek werd daarmee samengesteld, veelal bekende, maar ook onbekende orkestwerken, liederen, sonates voor piano, viool of wat dan ook,  en waaronder ook een aantal religieuze werken.

Muziek doet altijd veel. Raakt mensen op allerlei verschillende manieren. Op allerlei verschillende momenten speelt muziek een rol, van Bach tot pop, het kleinste kinderliedje tot het grootste orgelwerk.

Laatst liep ik de kerk uit en vroeg mensen of ze een fijne viering hadden gehad. “Ja”, zei een tevreden kerkganger, “een mooie gezongen mis, dat doet je toch wel wat.” Hij kon er de hele zondag op teren!

Komende zondag bidden we en horen we psalm 121, een bedevaartslied. “Ik hef mijn ogen naar de bergen mijn ogen op, vanwaar zal komen mijn hulp…. van de Heer, die gemaakt heeft, hemel en aarde.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.