Woedende reacties op ‘jubelvideo’ van dode kat, politie roept op om rust te bewaren

RAALTE – Afgelopen week verscheen er een video van een man die een kat zou hebben aangereden. In de video jubelt de man over de aanrijding. Het filmpje is inmiddels door duizenden mensen gezien en zet kwaad bloed.

De politie is op de hoogte van de video en heeft contact met de maker. “Het is een heftig filmpje waar wij ook van geschrokken zijn”, laat de politie in een reactie weten. “We weten wie de maker van het filmpje is en onderzoek wat er precies is gebeurd.”

Blijkbaar weet niet alleen de politie wie de maker van de video is, want de man wordt inmiddels ook benaderd door woedende kijkers. “Zowel de maker als wij worden bestookt met berichtjes en andere gekkigheid. Wij begrijpen dat deels, maar sommige dingen gaan echt te ver. Het verzoek is dan ook om daarmee te stoppen”, schrijft wijkagent Frank de Jonge.