Wijhe maakt zich op voor Hallowieje

WIJHE – Van maandag 21 tot en met zaterdag 26 oktober wordt Wijhe weer Hallowieje. Met een uitgebreid programma komen spoken en griezels weer tot leven. Jong en oud kan zich vermaken gedurende de hele Hallowiejeweek. Diverse tuinen en straten worden weer in Hallowieje-stijl aangekleed.

Op dinsdag 22 oktober van 10.00 tot 16.00 uur trekken de deelnemers aan de Sallandse Wandelvierdaagse weer door Wijhe. In de Langstraat worden zij en alle andere bezoekers getrakteerd op een ‘griezelige’ ontvangst. Vele griezels dwalen rond door de Langstraat en er worden griezelige decors uitgestald.

Op woensdag 23 oktober kan de basisschooljeugd van 15.00 tot 18.00 uur meedoen aan een griezelknutselmiddag in Party Restaurant Lokate. De deelnamekosten bedragen 12 euro per kind, inclusief materialen en eten en drinken. Opgave (verplicht) via: info@lokate.nl.

Vrijdag 25 oktober is er vanaf 16.00 uur een griezelpuzzeltocht in het centrum uitgezet. In de meeste winkels van Wijhe staat een griezelig voorwerp. Zoek ze allemaal! Van 16.00 tot 20.30 uur staat bovendien een Heksenmarkt op het Van Dedemplein. Dat betekent griezelig vermaak voor jong en oud. Verder wordt gezorgd voor popcorn, suikerspinnen, pannenkoeken, een schminksalon, een tattooshop en heksenlimonade. Daarnaast zijn er diverse activiteiten als blikgooien, touwtje trekken en wonden maken. Bovendien kunnen de kinderen een heksenkapsel krijgen. Om 19.00 uur begint een Lampionnenoptocht vanaf het Van Dedemplein. Showkorps Amicitia loopt voorop. Bij de molen wacht rond 19.15 uur een griezelige stuntshow. Echte stuntmannen zullen op de top van de molen de gevaarlijkste stunts uitvoeren.

Hallowieje wordt op zaterdag 26 oktober vanaf 19.00 uur afgesloten met de Spookwandeltocht van Party Restaurant Lokate. Kaarten à 11 euro (kinderen tot en met 11 jaar 6,50 euro) zijn te koop bij Party Restaurant Lokate (Handelsweg 15 Wijhe) en bij Primera Schippers. De genoemde bedragen zijn inclusief een consumptie. Wel een waarschuwing: de tocht heeft een hoog griezelgehalte. Om 21.00 uur begint een grote afterparty bij het restaurant met muziek en natuurlijk alle griezels die de deelnemers onderweg zijn tegengekomen.

Zie verder staging2.hallowieje.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.