Wandelgroep Samen Wandelen in Salland loopt de SW4D

RAALTE – De SWS-Wandelgroep doet deze maand mee aan de Sallandse Wandelvierdaagse (SW4D). SWS (Samen Wandelen in Salland) werd drie jaar geleden opgericht onder de vleugels van WijZ welzijn Raalte.

Bij de groep draait alles om ontmoeting. Wat begon als een groepje van vier tot zes mensen dat op zaterdagen samen wandelde, is inmiddels uitgegroeid tot een groep van 32 regelmatige deelnemers.

Joke Bannink coördineert de wandelingen. Elke eerste en derde zaterdag van de maand trekt de groep eropuit, met vijftien tot twintig wandelaars per keer. Een zomer- en/of winterstop is er niet; de groep wandelt het hele jaar door. Op de eerste zaterdag van de maand gaat het om een route van circa 5 kilometer (start om 10.00 uur); op de derde zaterdag om een route van circa 10 kom (start om 9.00 uur).

De SWS-Wandelgroep richt zich op de (redelijk) vitale wandelaar die het leuk vindt om samen met anderen in de natuur te wandelen en (nieuwe) mensen te leren kennen. Gezelligheid staat hoog in het vaandel. Daarom is ook het gezamenlijke kopje thee/koffie onderweg of ter afsluiting van de wandeling een belangrijk onderdeel van de wandelingen.

De startlocaties wisselen. Daarvoor wijkt de groep telkens uit naar andere plaatsen. Van Dalfsen tot Haarle, van Holten tot Ommen, van Heino tot Heeten. Carpoolen naar de bestemming is in overleg mogelijk.
Wie belangstelling heeft om een keer vrijblijvend mee te wandelen, kan mailen naar Tamara van der Zee van WijZ welzijn Raalte, t.vanderzee@wijz.nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.