Vijf jaar De Belte gevierd met dorpsquiz en uitloting obligaties

 .

NIEUW HEETEN – Ruim een half jaar zijn ze bezig geweest met de voorbereiding van de eerste dorpsquiz in Nieuw Heeten. Nu kunnen Thecla, Roos, Marietje, Daphne, Bennie, Maud, Mirjam, Ton, Theo en Ingrid terugkijken op een fantastisch weekend.

Al hun inspanningen, tijdsinvesteringen, zoekwerk en overleg werden beloond met de aanmelding van 32 groepen. Zo’n 300 mensen gingen vrijdagavond vanaf 18.00 uur aan de slag met de eerste editie van het Nieuw Heetense dorpsquizboek. Dat stond vol met 134 zeer gevarieerde vragen en opdrachten verdeeld over elf thema’s, zoals Nieuw Heeten vroeger en nu, sport, cultuur, kerk en school.

Een van de hoogtepunten was het op de St. Jozefschool voorgelezen dictee door oud-leerkrachten Mariet en Willemien. Verder waren er zoekopdrachten in en om de kerk en natuurlijk allerlei breinbrekers. Het aantrekkelijke van het quizboek was dat jong en oud zich ermee bezig kon houden. Zowel mensen met een goed geheugen, als deelnemers die beter zijn in het zoeken op internet, konden flink aan de bak. Dat het een pittige klus was, bleek wel uit het tijdstip van inleveren. Vlak voor de eindtijd van 23.30 uur kwamen de teamcaptains hun ingevulde boek weer inleveren.

Zaterdag ging de werkgroep aan de slag met het nakijkwerk. Dat was een gigantische opgave, maar, volgens Roos Schrijver, ook weer hilarisch vanwege de vele bijzondere en onverwachte antwoorden, zoals op de vraag ‘Wat gaat er omhoog als de regen naar beneden komt?’ terecht werd geantwoord ‘Paraplu’, maar ook ‘het grondwater’.

Zondag was het feest in De Belte. Ceremoniemeester Henrico van Tilburg praatte het programma vlotjes, geïnspireerd en humoristisch aan elkaar. In een bomvolle Timmermanszaal werd de uitslag van de quiz bekendgemaakt. De Brommies bleken de meeste punten te hebben gehaald, gevolgd door Girls Only en De Korte Rok. Zij werden beloond met een daverend applaus, een gouden medaille en eeuwige roem.

Penningmeester Anton ten Have vertelde dat een derde deel van de € 107.000 aan obligaties onder strikt notarieel toezicht was uitgeloot. Ben Kruiper mocht het eerste certificaat uitloting obligatie in ontvangst nemen. Dat was best bijzonder, omdat hij ooit de allereerste obligatie was aangegaan. Alle eigenaars die zijn uitgeloot, krijgen schriftelijk bericht en kunnen aangeven wat zij met het bedrag willen doen.

Ook kwam Grade nog even aan het woord. Zij nodigde de dorpelingen uit om op woensdag 23 oktober in de Belte vanaf 19.00 uur op haar 96e verjaardag te komen. Als personificatie van het feit dat Nieuw Heeten over vier jaar het eeuwfeest mag vieren, wil zij graag dat jong en oud haar helpt meedenken over hoe die mijlpaal ingevuld moet worden.

Zo werd het eerste lustrum van De Belte een beregezellig feest. Nieuw Heeten is terecht hartstikke trots op de multifunctionele accommodatie. Maud van der Wielen vertelt opgetogen: “Dit heeft veel meer opgeleverd dan een prachtig, nieuw gebouw. De vermenging van sport en cultuur, de ontelbare nieuwe sociale contacten, de gedeelde grote groep vrijwilligers, de grotere samenhang in het dorp. Allemaal pure winst. Daardoor zien wij de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.