Veertigste editie van Amortocht in Haarle

HAARLE – Wandelsport Haarle presenteert op zaterdag 5 en zondag 6 oktober de veertigste editie van de Amortocht. Het wandelevenement had in 1979 zijn oorsprong in Amor in ’t Kuuk’nhok. Er was destijds nog wel wat ruimte over in het programma van dit KPJ-feest.

Een aantal jaren nam de avondwandelvierdaagse-commissie de organisatie op zich. Na enkele jaren ging die over in een nieuwe vereniging die eerst onder de vlag opereerde van de KPJ, maar daarna zelfstandig verder ging: Wandelsport Haarle. De vereniging telt inmiddels 270 leden, waaronder drie ereleden die vanaf het begin, dus inmiddels ook 40 jaar zeer actief betrokken zijn bij de organisatie van de Amortocht. Wandelsport Haarle is de enige wandelvereniging in de gemeente Hellendoorn. In de loop der jaren wisselde de club steeds van startlocatie, maar ditmaal start de Amortocht weer ‘gewoon’ bij de Droadnagel in Haarle.

Zaterdag om 7.45 uur verricht een Haarlenaar die voor de veertigste keer meedoet de openingshandeling. De deelnemers kunnen beide dagen kiezen uit routes van 25 km (starten tussen 9.00 en 10.00 uur), 15 km en 10 km (9.00-13.00 uur) en 5 km (9.00-14.00 uur). Op zaterdag is het bovendien mogelijk om mee te doen aan de 40 km (8.00-9.00 uur). Deelname aan de 5 km kost 2,50 euro; aan de andere afstanden 3,50 euro.

Kijk voor meer informatie op staging2.wandelsporthaarle.nl of bel 0548-656380 (tussen 18.00 en 19.00 uur).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.