Veel belangstelling voor investeren in zonnepark Noordmanshoek

WIJHE – Coöperatie Goed Veur Mekare heeft de afgelopen maand bij de leden gepeild hoeveel ze willen gaan investeren in Zonnepark Noordmanshoek in Wijhe. Het blijkt dat er grote bereidheid bestaat om een financiële bijdrage te leveren aan het zonnepark.

Om een reëel beeld te krijgen of het benodigd eigen vermogen van 10 procent van de totale investering gehaald kan worden, is aan de leden gevraagd of zij certificaten van aandelen willen aanschaffen. Het benodigde bedrag, zo’n vijf ton, ruimschoots gehaald.

Leden kunnen investeren vanaf 300 euro en daardoor heeft ook een flink deel van de leden aangegeven mee te willen doen. “Het is mooi dat we het benodigde bedrag bij elkaar hebben, maar nog belangrijker vinden we dat veel leden meedoen. Dat betekent dat er echt draagvlak is voor het zonnepark en vertrouwen in het proces”, aldus bestuurslid Annelies Boerman.

“De coöperatie streeft naar 100 procent participatie van burgers en dat gaat voor zonnepark Noordmanshoek zeker lukken.” Intussen hebben zich weer flink wat nieuwe leden aangemeld, waarmee Goed Veur Mekare een nieuwe mijlpaal van 300 leden heeft bereikt.

Op 29 oktober zal de aanvraag voor SDE+-subsidie ingediend worden. De coöperatie hoopt begin 2020 de beschikking te ontvangen, zodat daarna de technische voorbereiding van de bouw van het zonnepark kan beginnen. De winst van het zonnepark wordt voor een deel uitbetaald aan de investerende leden, de rest zal worden gestort in het duurzaamheidsfonds van de Coöperatie. Hieruit worden weer nieuwe duurzame initiatieven ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie op staging2.goedveurmekare.nl.

3 REACTIES

  1. Waarom wordt een zonnepark niet (deels) verdiept aangelegd? Bv. een meter onder het maaiveld en een aarden wal ervoor van 0,5m en je hebt nauwelijks landschapsvervuiling.

  2. Als je wilt dat er zo min mogelijk landschap vervuiling optreedt, dan zou je het zonnepark (deels) verdiept kunnen aanleggen. Je zou bv. een meter onder het maaiveld en een kleine glooiende aarden wal ervoor van een halve meter hoog en je hebt nauwelijks nog landschapsvervuiling.

  3. Als je wilt dat er zo min mogelijk landschap vervuiling optreedt, dan zou je het zonnepark (deels) verdiept kunnen aanleggen. Is deze optie al overwogen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.