Twee films in het Holstohus

OLST – Filmhuis Olst presenteert op vrijdag 25 oktober weer twee films in het Holstohus. Om 18.30 uur start de kinderfilm ‘Circus Noel’ en om 20.30 uur de film ‘Das Schweigende Klassenzimmer’. Deze wordt ingeleid door Historicus Sander Quee.

De Nederlandse kinderfilm Circus Noël handelt over Karo die wegloopt van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Ze reist mee met haar circusvrienden Victor en Tonie van Circus Noël, dat onverwachts mee mag doen aan Cultura Nova, een belangrijk circusfestival. Als er onderweg mysterieuze dingen gebeuren, komt hun deelname aan het festival in gevaar. De entree bedraagt 3 euro. Kinderen onder 6 jaar alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.

Das Schweigende Klassenzimmer wordt gedraaid in het kader van het OFF: Overijssels Film Festival. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tijdens een bezoek aan een bioscoop in West Berlijn in 1956 zien twee Oost-Duitse scholieren schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Eenmaal terug, willen ze uit solidariteit met de slachtoffers een gebaar maken. Als klas houden ze tijdens een les een minuut stilte. Dit simpele gebaar veroorzaakt flink wat onrust. Het Ministerie van Onderwijs beoordeelt het als een contrarevolutionaire daad en eist dat de organisator bekend wordt gemaakt. De klas blijft echter solidair en geeft niet toe.

Historicus Sander Quee verzorgt een inleiding van circa twintig minuten. De film duurt dik 110 minuten. De entree bedraagt 7,50 euro (leden 5,50 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.