Topruiters op Herfst Indoor Luttenberg

LUTTENBERG – Ponyclub De Heuvelruitertjes houdt van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november de 28e editie van het springconcours Herfst Indoor Luttenberg. De deelnemers komen onder meer uit Zuid Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Drenthe.

Onder hen ook Mart IJland uit Denekamp die afgelopen zomer deel uitmaakte van het springteam dat heeft deelgenomen aan het EK voor ponyruiters in Polen. Ook regerend Nederlands Kampioen, Hanna Heetkamp uit Mariënheem, komt met twee pony’s naar Luttenberg. Daarnaast zijn ook er weer vele combinaties die op het concours zullen debuteren. Manegecomplex De Luttenberg wordt voor de gelegenheid weer sfeervol aangekleed.

Het concours wordt op vrijdagmiddag om 16.30 uur afgetrapt. Daarna volgt een bijna non-stop programma dat duurt tot zondagavond. De vrijdag is gereserveerd voor de klasse Beginners die een rijstijlparcours rijdt, gevolgd door een progressief parcours. Zaterdagmorgen gaat het programma verder met de klasse Licht die na het klassieke parcours een wedstrijd in twee fasen rijdt. Vervolgens komen de deelnemers van de klassen Midden en Zwaar aan de start voor hun eerste parcours. Dat wordt gevolgd door een snelheid- en wendbaarheidswedstrijd.

De zondag is ingepland als finaledag voor de diverse klassen. Deze finale bestaat uit een klassiek parcours met een barrage op tijd. Ongetwijfeld een van de hoogtepunten is de afsluitende ‘Tripiade’, waaraan een vooraf geselecteerd gezelschap deel neemt. Deze Tripiade bestaat uit drie onderdelen en het zal hier niet alleen aankomen op de snelheid van de pony, maar ook op het uithoudingsvermogen van de berijder.

De parcoursen komen ook dit jaar weer uit de hoed van Sjack Meuleman die ook al eens verantwoordelijk was voor de parcoursen op de nationale kampioenschappen. De toegang is alle dagen gratis. Verwarmde zitplaatsen zijn aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.