Sallandse Wandelvierdaagse verwacht recordaantal deelnemers

RAALTE – De Sallandse Wandelvierdaagse is begonnen. Dinsdagochtend startten de deelnemers vanaf de Domineeskamp in Raalte aan hun eerste kilometers. De organisatoren rekenen dit jaar op een recordaantal wandelaars.

“We zitten nu al op 10 procent meer vierdaagselopers dan vorig jaar”, vertelt Ben Heethaar. “Vorig jaar waren dat er 1.500, nu 1.650. Dan hebben we ook nog veel deelnemers die drie dagen meedoen. Die beginnen morgen (woensdag, red.). Verder mogen we die dag nog eens zo’n 95 kinderen uit Zwolle verwachten.”

Heethaar: “Daarnaast gaan we ervanuit dat we vrijdag een absolute topdag hebben. Het wordt mooi weer. Er hebben ons heel veel geluiden bereikt dat veel mensen dan nog een dag willen aanhaken. Ik denk dat het een gekkenhuis wordt. De wandelaars komen uit het hele land. Ik sprak zelfs mensen die geen slaapplek meer konden vinden in de regio. Alles zit vol. Die overnachten nu in Weerselo. Zelfs Twente profiteert al!”

Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.