Sportpark Slangebeek wordt slangenkuil voor SC Lemele

HENGELO – Sportclub Lemele reisde naar Tukkerland, om in Hengelo de krachten te meten met ATC ’65. De letters staan voor ‘a triginta conditum’, in verstaanbaar Sallands ‘uit dertig ontstaan’, verwijzend naar de leden van het eerste uur, met als toevoeging het jaartal van oprichting. Kijk je naar de grootte van de clubs, dan was het eigenlijk en David tegen Goliath gevecht. ATC ’65 heeft negen zaterdag en drie zondagteams. Sportclub Lemele steekt daar met drie seniorenteams schril bij af. Maar goed, op de groene mat moet het gebeuren. Het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit!

De thuisclub had met een score van negen uit vier een puntje meer dan de bezoekers uit het Sallandse bergdorp. Was er wat te halen voor Mats Timmerman en zijn manschappen, of werd sportpark Slangebeek een slangenkuil?

Het werd het laatste. En ‘de slang’ met het meeste gif luistert naar de naam Luuk Wennink. De 3-1 nederlaag was volgens doelman Ruan Weelink wel terecht. “Ze voetballen erg makkelijk. Wij proberen ons spelletje te spelen vanuit de verdediging, maar dan kom je op 1-0 achter en dan probeer je wat te forceren. Na de 2-0 was het een bekeken zaak.”

De dekselse Wennink werd de grote man aan Hengelose zijde. Een keer voor rust, een keer halverwege bedrijf twee en eentje in de toegevoegde tijd, waarin de mannen van Timmerman nog tien man op de mat hadden staan. Job Willems ontving in de absolute slotfase zijn tweede gele prent van arbiter Jan Siertsema en mocht als eerste gaan douchen.

Stand 4E: De Zweef 5-13, ATC ’65 5-12, Blauw Wit ’66 4-10, Daarlerveen 5-10 (18-5), Daarle 5-10 (10-10), GFC 5-9, Lemele 5-8 (10-5), SVV ’56 5-8 (7-5), Blauwitters 5-5, MVV ’69 5-4, DRC ’12 4-3, SVHeracles 5-1 (12-19), sv Rijssen 5-1 (1-10) en SC Rijssen 5-1 (4-18).  

Op het vertrouwde Zandeinde speelt Lemele zaterdag tegen SV Rijssen. Aftrap 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.