Spaaractie van Historische Vereniging Raalte en Jumbo

RAALTE – De Historische Vereniging Raalte en Omstreken en de Jumbo in Raalte hebben hun handen ineen geslagen voor een spaaractie met historische foto’s van Raalte.

Vanaf komende zaterdag wordt in een groot deel van gemeente Raalte huis aan huis een historisch fotoboek verspreid. Het boek is een uitgave van Jumbo Supermarkt. De inhoud van het boek is samengesteld door de historische vereniging.

De oplage van het album is ruim 8.700 stuks. Ruim 270 foto’s illustreren het boek. Ongeveer zestig foto’s zijn afgedrukt en op 216 plekken in het boek, met de titel ‘Raalte – Daar gebeurt het’, kunnen de eigenaren de overige foto’s plakken. Die foto’s kunnen gespaard worden door aankopen te doen bij een van de beide winkels van Jumbo in Raalte. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt de klant een zakje met vier plaatjes. Deze actie start op woensdag 23 oktober.

Het boek bevat 22 verhalen die allemaal een aspect van de historie van de (voormalige) gemeente Raalte belichten. De beschreven onderwerpen zijn zeer divers. Naast artikelen over de Plaskerk en de H. Kruisverheffing wordt er aandacht besteed aan de havezaten van Raalte, het gemeentehuis, de Luttenbergring, feesten zoals Stöppelhaene en carnaval, maar ook de Marechaussee, (verdwenen) horecagelegenheden, bedrijfsleven en sport- en verenigingsleven komen aan bod.

Ruildag
De Historische Vereniging heeft gezorgd voor de historische artikelen. Geert Hannink (voorzitter) en Tonnie Nijboer (secretaris) zijn de afgelopen maanden vele uren in de weer geweest om de artikelen te schrijven, te controleren en te corrigeren voordat alle teksten naar uitgever Retrospect in Beilen werden doorgezonden. Daarnaast moesten er bijpassende foto’s gezocht worden. Voor een groot deel komen die uit het archief van de vereniging en daarnaast is geput uit het fotoarchief (jaren ‘60 en ‘70) van Herman Wigbels, dat beheerd wordt door de Historische Kring Ommen. Enkele foto’s en verhalen komen uit de verzameling van Jos Segbers.

Foto’s kunnen gespaard worden tot 17 december. Voor wie dan de verzameling nog niet compleet heeft, is er op zaterdag 21 december een speciale ruildag in het Tivoli-gebouw van Landstede aan de Zwolsestraat 63 in Raalte. En neem vooral ook de overtollige fotostickers mee, zodat iedereen het historisch boek compleet kan maken.

Foto: De presentatie van het historisch boek van Raalte met van links naar rechts Anne Boer (bedrijfsleider jumbo) en Geert Hannink en Tonnie Nijboer van het bestuur van de Historische Vereniging Raalte en Omstreken.

1 REACTIE

  1. Weet iemand zich te herinneren het hotel/pension mariposa uit 1968, en of daar nog foto’s van zijn in het archief? Ik zou dat reuze leuk vinden die weer te zien.
    Bij voorbaat dank,
    M v g N Visser

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.