Sallandse maakt documentaire over gedachtegoed Jan Geurtz

OLST – Docent MBO Maartje Vos de Wael uit Olst werkt momenteel aan een documentaire over de inzichten en methodes van Jan Geurtz. Zij heeft veel baat bij zijn boeken en trainingen over spiritualiteit en meditatie.

Maartje geeft doordeweeks les aan het MBO. Daarbij geeft ze aan derdejaars studenten de opdracht iets te maken dat voor hen waarde heeft. Deze opdracht wilde ze zelf ook ervaren en uitvoeren. Over het thema hoefde ze niet lang na te denken: een documentaire over het gedachtegoed van Jan Geurtz; auteur van onder meer de bestseller ‘Verslaafd aan liefde‘.
“Jan weet als geen ander westerse psychologie aan oude spirituele wijsheid te koppelen”, aldus Maartje. “De boeken die hij schrijft, zijn prachtig om te lezen. Maar hoe geef je dat vorm in je eigen leven?” Met deze vraag ging zij op pad. Ze interviewde zeven mensen, onder andere een lezer van zijn boeken, een deelnemer van zijn cursus, een participant bij een retraite en Jan Geurtz zelf.

Er is een crowdfundingsactie gaande om de film ‘Geeft niks, mag best’ af te kunnen maken. De opnames zijn gemaakt en de inhoudelijke montage is zo goed als af. Voor de afronding van de film heeft Maartje derden nodig en die kosten geld. Kijk voor meer info op: staging2.voordekunst.nl en zoek op Maartje Vos de Wael of ‘Geeft niks, mag best’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.