Ronald Nijboer volgt Roy Schulten op als voorzitter Stöppelkaters

RAALTE – Na acht jaar voorzitterschap van CV de Stöppelkaters heeft Roy Schulten er een punt achter gezet. Tijdens de algemene ledenvergadering in de Zwaan werd Ronald Nijboer, geen onbekende bij de Raalter carnavalsvereniging, met applaus begroet als opvolger van Schulten.

In totaal was Roy Schulten negen jaar bestuurlijk actief bij de carnavalsvereniging waarvan de laatste acht jaar als voorzitter. Een gangmaker, altijd enthousiast met de eerste e-mails al ’s morgens om zes uur, maar ook iemand die er soms met gestrekt been of de botte bijl inging om de vereniging beter en sterker te maken, zo kreeg Schulten bij zijn afscheid de nodige complimenten.
Zelf kijkt hij tevreden terug op de afgelopen jaren. “Bij mijn aantreden zei ik dat er hoe dan ook een nieuw onderkomen moest komen. Dat is gelukt, de Stöppelkaters hebben nu op het MBI-terrein een prachtig nieuw multifunctioneel gebouw. Dat is een echte stap vooruit, zo is de toekomst van onze vereniging verzekerd. Al moeten we ervoor blijven zorgen dat de betrokkenheid van onze leden net zo groot blijft als nu.”

In het nieuwe gebouw wordt door vrijwilligers van de carnavalsvereniging nog elke dag gewerkt aan de inrichting. Media december volgt het eerste deel van de verhuizing van het huidige onderkomen van de Stoppelkaters bij het station; voor 1 maart gevolgd door het tweede deel van de verhuizing. “De verwachting is dat we ons ledenfeest aan de vooravond van carnaval 2020 in onze nieuwe accommodatie kunnen vieren.”

De Stöppelkaters is nu een van de weinige carnavalsverenigingen in Nederland die eigenaar is van een eigen onderkomen. De hal op het oude MBI-terrein heeft een oppervlakte van zo’n 1.000 vierkante meter. De bouwkosten bedroegen rond de 350.000 euro. De vereniging heeft afgelopen jaren een flink deel zelf gespaard. Met renteloze leningen, sponsors en veel inzet van eigen vrijwilligers lukte het om dit ambitieuze plan financieel en organisatorisch rond te krijgen. Het huidige onderkomen bij het station, in gebruik sinds 1995, is sterk verouderd. Dat zal naar verwachting snel gesloopt worden omdat de vraag naar extra parkeerplaatsen bij het station van Raalte groot is.

Vertrekkend voorzitter Schulten blijft wel actief bij de Raalter carnavalsvereniging. Nog tijdens de vergadering solliciteerde hij naar een plekje bij de Technische Commissie, maar die heeft het verzoek nog in beraad; “Misschien dat we hem kunnen gebruiken om bier op te halen”. De nieuwe voorzitter Ronald Nijboer, net als Roy ook oud-prins, heeft er in ieder geval zin in. “Maar alleen dankzij dit enorm goede bestuur kan ik dit gaan doen. En dat bestuur kan het weer niet zonder u, alle leden van deze geweldige vereniging.”

Ronald Nijboer (links op de foto) neemt de voorzittershamer over van Roy Schulten. Foto CV de Stöppelkaters