Rock Up Your Ass in Elckerlyc

LUTTENBERG – Motorclub Caveriders uit Luttenberg houdt op zaterdag 12 oktober de eerste editie van het Rock Up Your Ass festival in Elckerlyc.

Op het programma staan optredens van drie tributebands. Boys Named Sue richt zich op het werk van Johnny Cash; Marco Hovius brengt met zijn band een eerbetoon aan Pearl Jam en In Your Honor speelt werk van de Foo Fighters.

Rock Up Your Ass is de opvolger van het Metal Up Your Ass Festival, dat de motorclub eerder jaarlijks rond carnaval hield. Ditmaal gooit de motorclub het over een andere boeg. Geen metal meer, maar rock (en country).
Iedereen houdt van Johnny Cash. De in 2003 overleden rock/country-artiest heeft wereldwijd een enorme cultstatus en een zeer grote fanschare. Al sinds 2001 brengen de Boys Named Sue hun Johnny Cash tribute ten gehore. Alle facetten van Cash komen aan de orde: de country-Cash, de rockende Cash, de gospel-Cash en de American Recordings-Cash.

Hovius
Marco Hovius was al eerder te gast bij het festival van de Caveriders. Met zijn band 16 Down bracht hij meerdere albums uit, scoorde hij een hit met ‘Subtle Movements’ en stond hij op grote festivals als Lowlands en Parkpop. Hij brengt sinds 2015 met een speciale formatie het repertoire van Pearl Jam ten gehore. Hovius geldt als één van de beste gitaristen van het land. Hij zal ongetwijfeld laten horen waarom.

Foo Fighters is één van de grootste rockbands van deze planeet. De band rond de voormalige Nirvana-drummer Dave Grohl scoort sinds de tweede helft van de jaren negentig hit na hit. Het Belgische In Your Honor staat bekend als de beste Foo Fighters-tribute act in Europa. Op het podium combineert In Your Honor pure kracht met ingetogen, gepassioneerde momenten. De show sluit heel dicht aan bij die van de Foo Fighters.

Aanvang is om 20.00 uur. Boys Named Sue begint om 20.30 uur. De entree bedraagt 15 euro. Let op: in Luttenberg kan ‘s avonds niet worden gepind. Er is geen voorverkoop, vol is vol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.