Rick: The Netherlands

Het kabinet verveelt zich. Ik weet het zeker. Die hebben echt veel te veel tijd over. Anders ga je je niet bemoeien met speelgoed dat wel of niet seksistisch is. Of de vraag hoe ons land moet heten: Holland of The Netherlands.

Ik zou toch zweren dat er nog genoeg zware dossiers op de bureaus liggen. De wooncrisis bijvoorbeeld. Prijzen voor koopwoningen zijn hoger dan ooit, huren rijzen de pan uit en nieuwbouw komt niet van de grond door hoge belastingen voor woningcorporaties en nieuwe stikstofregels. Maar nu even niet, want Barbie is echt te meisjesachtig. Dat moet eerst aangepakt worden.

Moet ik eens proberen op mijn werk. Honderd mailtjes in mijn inbox. Papierstapels tot aan het plafond op mijn bureau en dan doodleuk tegen de baas zeggen: “Allemaal leuk en aardig al die spoedklussen, maar ik wil het graag eens met je hebben over de tomatensoep in de kantine. Daar zitten echt te weinig ballen in hoor. Vind je het goed dat ik me daar eerst hard voor maak?” Ik denk dat ik dan de kerst niet haal.

In Den Haag kun je zoiets rustig doen. We kunnen niet meer bouwen, de boeren zijn woest en we staan iedere dag in de file. Maar dat komt allemaal later wel. First things first. Die onduidelijkheid bijvoorbeeld over de internationale naam voor ons land. Holland is niet goed. Te veel klompen, kaas en tulpen. We moeten voortaan in het buitenland zeggen dat we uit The Netherlands komen.

Wat is het volgende flauwekuldossier? Ik gok dat de verkoop van pepernoten gereguleerd gaat worden. Niet eerder dan 1 oktober om 12 uur in de winkel. Daarnaast gaan we steeds meer bewindslieden in tv-programma’s zien. Ook dat is namelijk goed tegen de verveling. Zo schijnt Mark Rutte momenteel mee te doen aan The Masker Singer op RTL4. Hij zit in dat roze monsterpak. Maar je hebt het niet van mij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.