Regen zorgt voor stijging van grondwaterstanden

REGIO – De regen die de afgelopen dagen viel, heeft een positief effect op de grondwaterstanden binnen het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).

Waar in de maanden juli, augustus en (begin) september de lijn van de grondwaterstanden nog geleidelijk daalde, is er nu een lichte stijging te zien. Met deze ‘knik’ in de grondwaterstanden verwacht het waterschap dat de laagste grondwaterstanden voor dit jaar zijn bereikt en met de herfst in het vooruitzicht het begin van het herstel is begonnen.

Daar waar mogelijk blijft het waterschap de waterpeilen in sloten, weteringen en kanalen zoveel mogelijk instellen op maximaal peil. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk water vast te houden en hiermee de grondwaterstanden positief te beïnvloeden voor landbouw en natuur.

WDODelta houdt de weersverwachting nauwlettend in de gaten, zodat tijdig kan worden bijgestuurd, mochten sloten en kanalen ineens veel water moeten afvoeren vanwege regenbuien.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.