Ida uit Raalte loopt Muskathlon in Oeganda

Unieke uitdaging om kwetsbare kinderen te ondersteunen

RAALTE – De uit Raalte afkomstige Ida Freriksen gaat in april 2020 een Muskathlon in Oeganda wandelen. Dat betekent 106 kilometer in vier dagen, met als doel om kinderen en gezinnen in armoede te ondersteunen.

Ida maakt deel uit van een groep van tot nu toe 21 mannen en vrouwen die deze prestatie gaan leveren. De Muskathlon wordt georganiseerd door de 4e Musketier. Alle deelnemers proberen zich individueel voor 10.000 euro te laten sponsoren. Het geld gaat naar moeders, baby’s en kinderen die door de organisatie Compassion worden ondersteund.

Ida: “Ik vind het geweldig dat ik mij met zoveel wandelaars mag inzetten voor mensen in armoede. Het zal zwaar worden in Oeganda. Met een veel warmer klimaat en andere omstandigheden dan in Nederland wordt de Muskathlon een hele uitdaging. Maar ik ben er al hard voor aan het trainen. Alle deelnemers laten zich voor 10.000 euro sponsoren. Daarmee kunnen we veel kinderen, moeders en baby’s helpen. Dat zou toch geweldig zijn?”

Oeganda
Oeganda ligt in het hart van Afrika en heeft een prachtige natuur. Tot op de dag van vandaag heerst er een constante politieke onzekerheid. Meer dan tachtig procent van de bevolking is werkzaam in de landbouw, met koffie als voornaamste exportproduct. Zeker twintig procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Voor hen wandelen de deelnemers deze Muskathlon.

Compassion gebruikt de sponsorgelden ter ondersteuning van projecten voor kinderen, moeders en baby’s in Oeganda. Compassion werkt op holistische wijze. Dat wil zeggen dat zij de kinderen op alle gebieden van hun leven ondersteunt: onderwijs, gezonde voeding, medische zorg en een veilige omgeving in de vorm van de lokale kerk. Daarnaast stimuleert zij de intellectuele en emotionele ontwikkeling en geestelijke vorming.

Doneren aan Ida kan hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.