Raalte bekijkt wat er mogelijk is met Dorpsstraat en Zwolseweg in Heino

RAALTE – Het Raalter college wil onderzoeken of het mogelijk en noodzakelijk is om de aanpak van de riolering en hemelwaterafvoer aan de Dorpsstraat en de Zwolseweg in Heino te combineren met de aanpak van de openbare ruimte in die straten.

Het CDA had daarover eerder vragen gesteld, nadat de partij te horen had gekregen dat de gemeente in beide straten aan de slag wil met de riolering. Volgens het CDA ook een goed moment om de openbare ruimte opnieuw aan te leggen. “Dit is geen overbodige luxe als je alleen al kijkt naar de staat van het fietspad langs de Zwolseweg en de stoep langs de Dorpsstraat”, zo schreef de partij eerder.

Het college heeft het opstellen van een plan voor de aanpak van de beide wegen (als integraal project) inmiddels meegenomen in de begroting voor 2020. “De inrichting van de beide wegen oogt gedateerd”, zo schrijft het college aan het CDA. “Nadere inspecties zijn nodig om de huidige technische staat te kunnen beoordelen (onder andere wegen, riolering, groen en openbare verlichting). Op verkeerskundig gebied liggen er wensen om de inrichting te wijzigen. Daarna kunnen wij een oordeel vormen.”

Het college spreekt bovendien uit bij de planvorming graag gebruik te maken van de inbreng van de bewoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.