Project Gagelmansven Hellendoorn wint Gemeentelijke Landschapsprijs 2019

HELLENDOORN – Dit jaar is de Gemeentelijke Landschapsprijs niet naar een gemeente gegaan, maar naar een gemeentelijk project. Het Gagelmansven uit de gemeente Hellendoorn is een initiatief van vrijwilligers. Ze zorgen voor het herstel en beheer van het bijzondere stuifduincomplex. Dankzij de inzet van deze vrijwilligers zijn veel soorten insecten en planten teruggekeerd naar dit gebied.

Foto: Kirsten Schutten

Met de Landschapsprijs stimuleert Landschap Overijssel gemeenten om zich in te zetten voor behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap.

Met z’n allen hebben de deelnemers van de groep de prijs in ontvangst tijdens de Contactdag Gemeenten. Dit is een netwerkbijeenkomst die Landschap Overijssel jaarlijks organiseert voor ambtenaren en bestuurders die verantwoordelijk zijn voor het landschap in hun gemeente, dit jaar in Partycentrum De Zandstuve in Den Ham. Naast het project Gagelmansven waren de projecten Bees are Few (Hof van Twente) en de Trekvaartzone (Kampen) genomineerd. De inwoners van Overijssel hebben massaal meegestemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.