Power of Music straalt tijdens gouden jubileum

 .

HEETEN – Afgelopen weekend vierde het koor Power of Music haar vijftigste verjaardag. Tijdens twee spetterende concerten in de kerk in Heeten werden bezoekers getrakteerd op prachtige muziek. Aan de hand van vele bekende nummers werden de afgelopen vijf decennia doorlopen. Het publiek in de bomvolle kerk genoot zichtbaar van de optredens.

Het priesterkoor was voor de gelegenheid omgetoverd tot een podium en de kerk was feestelijk versierd. Dirigent Agnes van der Burg opende het concert met het vrolijke ‘I will follow him’ van de film Sister act. Daarmee zat de sfeer er meteen goed in.

Op zowel de zaterdagavond als op zondagmiddag werd het vrij toegankelijke optreden goed bezocht en moesten er zelfs mensen staan. Niet alleen het publiek genoot met volle teugen van de verschillende liedjes. Ook het veertig koppen tellende koor zelf had zichtbaar plezier tijdens haar gouden jubileum.

Waar het feest losbarstte bij ‘Leef’ van André Hazes, werd er hier en daar een traantje weggepinkt bij nummers als ‘De roos’ en ‘Fix you’ van Coldplay. Een aantal solisten zorgde voor kippenvelmomenten.

Een komisch presentatieduo vertelde wat er in een decennium gebeurd was in de wereld, in het dorp Heeten, maar ook bij het koor. Zo hoorden we dat het koor in 1969 werd opgericht als jongerenkoor Heeten en dat er zelfs huwelijken zijn ontstaan tussen leden. Vroeger zongen er namelijk ook mannen mee.

De enige twee mannen die er nu zijn, zitten in het combo en verzorgen daar percussie. Een pianist en dwarsfluitist maken het veelzijdige combo compleet. Tijdens het laatste nummer bestond de muzikale begeleiding uit twee drummers, een pianist, twee dwarsfluitisten en een gitarist. Daarmee was er een spetterende finale.

Aan het einde van het concert werden de leden van Power of Music door de locatieraad van de parochie bedankt voor hun inzet, waarna het ‘Lang zullen ze leven’ werd ingezet. Zo werd het jarige koor toegezongen op haar eigen feest.

Foto’s: Nicky Brouwer

Meer foto's

 .
 .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.